Daniel Petrariu – Artist Multimedia și Maestru al Tehnicilor Vizuale

 

Daniel Petrariu – Artist Multimedia și Maestru al Tehnicilor Vizuale

Daniel Petrariu este un adevărat magician când vine vorba de creație și automatizare. Cu suflet de călător în lumea magică a Disneyland-ului, minte inspirată de Harry Potter și spirit înflăcărat de steampunk, el a dezvoltat o abilitate unică de a combina măiestria artistică cu tehnologia. De-a lungul a peste 10 ani de experiență în industria de broadcasting și a încă 13 ani de antreprenoriat creativ, Daniel a demonstrat că poate aduce la viață cele mai îndrăznețe idei prin mijloace artistice și tehnologice.

 

Experiență în Broadcasting și Tehnologie

Talentul lui Daniel Petrariu a fost recunoscut în timp ce a lucrat în industria de broadcasting timp de 10 ani. A stăpânit sunetul live pentru importante rețele de televiziune din România, printre care PRO TV (parte a Central European Media Enterprises) și Digi24. În timpul acestui parcurs, și-a dezvoltat abilitățile de a stăpâni mediul tehnologic și de a aduce creații vizuale la viață.

 

Dezvoltarea VFX Creative Studio și Explorarea Tehnologiilor Noi

Pasionat de noile tehnologii și media, Daniel a pus bazele propriului său business în 2010 – VFX CREATIVE STUDIO (OnScreen), care s-a axat inițial pe suport tehnic pentru evenimente corporative, editare video, efecte vizuale și video mapping. Începând din 2012, soția sa (Lavinia Petrariu) s-a alăturat pentru a dezvolta animația, ca un limbaj comun, în paralel cu designul de fundal pentru reprezentații teatrale și muzica. Împreună, au creat un mediu transdisciplinar care promovează diversitatea în toate formele sale.

 

Pionierat și Inovație

Daniel este cunoscut pentru faptul că a introdus tehnicile de animație whiteboard în România și a dezvoltat “Doodle Magic Board”, un sistem interactiv din lemn cu desene și animații activate, folosit pentru educarea copiilor în diverse subiecte. În plus, el a dezvoltat o divizie separată pentru instalații artistice și tehnologice remarcabile pentru clienți corporativi, creând produse publicitare unice precum “Pop-Up Digital Cake” (video mapping pe prăjituri), “Magic Book” (o carte interactivă familară lui Harry Potter) și multe altele.


Contribuții Remarcabile și Parteneriate de Succes

Daniel Petrariu a dezvoltat instalații artistice și tehnologice pentru o serie de branduri internaționale de renume, inclusiv Coca Cola, L’OREAL, Skanska, HBO și altele. De asemenea, a dezvoltat împreună cu parteneri de încredere o cameră experiențială denumită “Haunted Room – Blestemul lui Bucur, întemeietorul Bucureștiului”,  în care au simulat o piesă de teatru multimedia, aparent în timp real, automatizată, imersivă, cu efecte speciale (printre care holograme și o carte interactivă). Ulterior camera a fost adaptată unui joc de escape room, Haunted Inn, împreună cu partenerii de la The Codex, care lau și operat. Aceștia au fost primii pași către domeniul Escape Room și Experience Room, pentru care a creat o companie specializată în decoruri și automatizări pentru astfel de experiențe – ROOM FOR MAGIC.


Implicare în Cultură și Arte

Daniel își extrage motivația din emoțiile pozitive pe care le creează în oameni. De aceea este pasionat de zona de live entertainment. În același timp este un promotor al edutainment-ului, alături de soția sa. Această aplecare este reflectată de  contribuțiile cu instalații interactive la Muzeul Copiilor din București (în 2023 au realizat expozițiile de la concept și până la implementare, alături de partenetri de nădejde) și alte evenimente culturale. De asemenea, a colaborat cu regizorul Carmen Lidia Vidu pentru proiecte artistice unice care îmbină arta vizuală și tehnologia (între care amintim opera multimedia “Der Zwerg”, 2021).

 

Recunoaștere Internațională și Testimoniale

Contribuțiile lui Daniel au primit recunoaștere și la nivel internațional, primind aprecieri din partea unor personalități precum PETER SCHNEIDER, producător cinematografic și teatral american, notabil ca primul președinte al Walt Disney Feature Animation pentru The Walt Disney Company.

 

Daniel Petrariu este un adevărat inovator care îmbină arta cu tehnologia, transformând ideile în experiențe captivante și memorabile.

Ce personalitate feminina merita sa dea numele unei strazi- chestionar Meta Muze