Lavinia Petrariu – Exploratoare interdisciplinară a Artei și Educației vizuale

Lavinia Petrariu – Exploratoare interdisciplinară a Artei și Educației Vizuale

Lavinia Petrariu este o profesionistă în marketing și comunicare, cu experiență și un antreprenor creativ, cu abilități atât tehnice, cât și artistice și de cercetare. Lavinia aduce o viziune originală și este motivată să lucreze cu oameni captivanți în proiecte care își propun să creeze și un impact social. Ea își orientează pasiunea către colaborarea și conexiunea umană, fiind mereu în căutarea oportunităților de învățare și împărtășire de cunoștințe.
Interesată de explorarea noilor forme de expresie prin diferite medii, Lavinia utilizează o abordare interdisciplinară pentru a aduce proiectele sale la viață.


Educație și formare

Prin educația sa diversificată și autodidactă, Lavinia îmbină cunoștințele de marketing cu pasiunea sa pentru arte și comunicare vizuală. A fost copilul cu talente multiple căruia i-a fost greu să își găsească vocația.  În liceu a absolvit un profil de matematică-informatică, timp în care și-a pus pe loc secund aptitudinile artistice și socio-umane. Ulterior traseul profesional a adus-o tot mai aproape de explorarea și dezvoltarea abilităților complementare, simțind că Marketingul echilibrează ambele emisfere cerebrale. În cadrul Academiei de Studii Economice din București, a obținut un masterat în “Marketing și Comunicare în Afaceri” și o specializare în “Economia Turismului și Serviciilor”, la Facultatea de Comerț. Însă partea cea mai interesantă a urmat abia după aceste etape. 


Experiență Profesională și Activități Extracurriculare
De-a lungul timpului, Lavinia a îmbrățișat multiple roluri, de la Specialist în Marketing la Grafician, Ilustrator, Scenarist, Manager de Proiect. Ea a fost implicată în dezvoltarea de strategii de marketing și comunicare, coordonarea proiectelor creative și dezvoltarea identității de brand pentru diverse companii și inițiative. Din 2015 este artreprenor, în parteneriat cu soțul său, Daniel Petrariu, în cadrul unor proiecte precum VFX CREATIVE STUDIO (OnScreen/ Animaize) ROOM FOR MAGIC (una dintre direcții fiind Unicorner), care au generat produse diverse, de la videoclipuri animate și instalații interactive, pentru branduri, la invitații animate la nunți și botezuri. În ultimii ani și-a făcut curaj să exploreze și latura de Povestitor Vocal, încurajată de feedback-ul primit de la fetița sa. 🙂

Misiunea Personală și Impactul Social

Lavinia Petrariu crede în puterea educației prin animație și vizualizare și are ca misiune simplificarea înțelegerii conceptelor complexe prin comunicare vizuală. Cu un portofoliu care cuprinde animații, ilustrații și alte forme artistice, ea se străduiește să aducă subiecte complexe mai aproape de public prin intermediul experiențelor vizuale captivante.
Probabil cele mai importante valori ale ei încep toate cu C: Comunicare, Creativitate, Cunoaștere, Contribuție, Compasiune.
Experiența de mamă i-a adus o înțelegere mai profundă asupra psihicului uman și o aplecare spre subiecte ca sănătatea mintală. Este o zonă de interes altfel destul de veche între preocupările ei, lucrarea ei de licență având ca temă Motivarea personalului.

Educație și Dezvoltare Prin Voluntariat

În afara domeniului profesional, Lavinia a fost activă în diverse activități de voluntariat, cum ar fi Inițiative Echipamente Medicale Open Source covid-19,  Inițiativa România, Asociația Există viață după doliu, acțiuni civice și de solidaritate feminină. Aceste angajamente reflectă pasiunea sa pentru educație și contribuția la comunitate.

Viziune și Abordare Interdisciplinară

Lavinia Petrariu se distinge prin abordarea sa interdisciplinară și curajoasă în explorarea noilor forme de exprimare artistică. Prin abilitățile sale artistice și cunoștințele de marketing, ea integrează creativitatea și impactul social în fiecare proiect la care contribuie. Credința sa în puterea vizualizării și comunicării artistice o definește ca un artist și profesionist unic, aducând valoare și inspirație în fiecare etapă a carierei sale.

Ce personalitate feminina merita sa dea numele unei strazi- chestionar Meta Muze