Oana Arsenoi – Specialist marketing și cercetător artistic

Oana Arsenoi – Specialist marketing și cercetător artistic

Oana activează în cadrul uneia dintre cele mai bune companii specializate în inovație, managementul cunoștințelor, digitalizare și transfer tehnologic. În decursul ultimului an, Oana a realizat numeroase lucruri impresionante prin implicarea în proiecte precum Interreg, Creative Europe și ADR Center, unde a creat cercetări extinse pe teme precum turismul 5.0, immersive storytelling, transferul digital, economia experiențială și pilotarea conținutului creativ în metaverse pentru diverse domenii culturale precum arhitectura, performance-ul artistic, muzica sau expozițiile. Această experiență i-a oferit șansa de a colabora alături de parteneri cheie din întreaga Europă și de a dezvolta cercetări pe care le va include în viitoarea ei teză de doctorat.

Cunoștințe hard și soft

Prin intermediul platformei de învățare electronică a rețelei europene de Eureapean Digital Innovation Hubs-uri, Oana a reușit să completeze cursurile “Train the Trainer” pe teme precum Automatizarea și robotică, Introducerea în Deep Learning, Introducerea în High Performance COmputing, Introducerea în Machine Learning și Snap4City IoT. În timpul liber aceasta programează muzică în SonicPi.

Pionierat și inovație

Recent, Oana a finalizat cu succes un masterat în Management Intercultural la Catedra UNESCO pentru Interculturalitate, Bună Guvernare și Dezvoltare Durabilă. Teza sa, intitulată “De la Creatori la Creatori: Migrația Neurominorităților prin Artă și Tehnologie,” explorează intersecția dintre artă, tehnologie și experiențele migratorii ale neurominorităților. Acest demers a fost ghidat de Basile Zimmermann, un autor publicat de MIT. Prin intermediul unei instalații de artă interactive numită NRE-Neurodivergent Research Engine, Oana a inițiat discuții despre profunzimea contribuției creative pe care persoanele neurodivergente o pot aduce într-un mediu sigur.

Implicarea la nivel cultural

Cu un curriculum impresionant, Oana a prezentat la diverse conferințe internaționale, aducând în prim-plan subiecte precum neurodiversitatea, gândirea divergentă și creativitatea. De asemenea, a fost implicată în proiecte care vizează inovația în învățământul superior și dezvoltarea de metode de orientare și navigație personalizate pentru persoanele neurodivergente.

Vizune și impact

Oana Arsenoi reprezintă o voce puternică pentru incluziunea și diversitatea în mediul de lucru și în societate în general. Expertiza sa interdisciplinară și abordarea neconvențională aduc o perspectivă valoroasă în cercetarea și dezvoltarea de strategii de marketing inovatoare. Prin munca sa dedicată și eforturile sale continue, Oana Arsenoi inspiră și încurajează schimbări pozitive și durabile în lumea academică, a afacerilor și a societății.

Ce personalitate feminina merita sa dea numele unei strazi- chestionar Meta Muze